Diumenge, 20 De Gener De 2019
C/ Font, 1, Massoteres - 25211 Telèfon: 973 55 14 26 Fax:
info@massoteres.cat

Novetats

17/10/2018

Massoteres va acollir, en el Dia Internacional de la Dona Rural, la 3a jornada d’emprenedoria femenina a la Segarra


Foto

Tal com explica la consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Núria Magrans, l’objectiu de la jornada ha consistit en crear una xarxa de contactes entre les dones del territori i en oferir eines d’empoderament al sector femení.

Massoteres.- En el marc de la celebració del Dia de la Dona Rural, 15 doctubre, el Consell Comarcal de la Segarra des de les diferents àrees de treball com Serveis Socials, Turisme, Promoció Econòmica, Joventut i Turisme, han dut a terme una jornada demprenedoria femenina. Aquest cop ha tingut lloc a Massoteres, sent la 3a jornada que es realitza a la Segarra, la primera va ser a Sedó i la segona a Sant Guim de Freixenet. Aquest cop també sha comptat amb el suport de lAssociació del Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, que ofereix els ajuts LEADER.

La jornada es va desenvolupar al llarg de tot un matí amb la presència de lalcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, com a municipi que acollia la jornada. El director territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Joan Santacana, i la coordinadora de lInstitut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló.

Lacte conduït per la consellera comarcal, Núria Magrans, va comptar amb la presència de ponents de renom que treballen transversalment pel foment de la igualtat des dels seus àmbits laborals, com per exemple, M. Àngels Rial, gerent i fundadora de lempresa Semen Cardona. Lourdes Biosca, com a responsable de la implementació del Pla dIgualtat de lempresa Biosca, S.L. I tot un segut de ronda dexperiències amb Maria Neus Mangues, Granja Cornudela de Massoteres, Leila Robes, del centre de natura i investigació, Auró i Carme Bergés, directora del Museu de Cervera.

Una jornada, que amb tota aquesta representació femenina, va estar pensada per oferir eines dempoderament al sector femení. És per aquest motiu que leix principal de la jornada era oferir a través d experiències personals de diverses dones empresàries i dun debat sobre lemprenedoria en un mon tradicionalment masculí, les eines suficients per treballat en aquest sentit.

En el transcurs de la jornada sha reservat un espai al tractament del Plans dIgualtat de les empreses. Uns acords que segons la consellera, Núria Magrans, malgrat obliguin a fer efectius els mateixos drets entre homes i dones en el mon laboral no sempre sapliquen de la mateixa forma. La cloenda va acabar amb la responsable de Polítiques transversals i digualtat del DARP, Dolors Jiménez.

La valoració ha estat molt positiva per part dels organitzadors on a la Segarra de mica en mica es treballa en aquest sentit i amb clau femenina. Prop duna vintena dassistents hi van participar.  

Massoteres, 15 doctubre.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web